Premierul Ludovic Orban afirmă că „în mare” problemele legate de asigurarea manualelor şcolare necesare în anul şcolar 2020-2021 sunt rezolvate, el susţinând că mai sunt probleme în ceea ce priveşte asigurarea manualelor şcolare pentru elevii care au trecut în clasa a opta. Orban susţine că dificultăţile privind livrarea manualelor au fost cauzate de faptul că „PSD-ul a vrut să modifice sistemul de achiziţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Şi aici am avut probleme tot din cauza modului în care PSD-ul a vrut să modifice sistemul de achiziţii. Vom găsi soluţii astfel încât să existe acces la manuale pentru copii”, a declarat Orban. 
El a precizat că în acest an şcolar vor exista inclusiv manuale online 3D, care sunt mult mai atractive pentru copii 
„În mare, cu toate categoriile de manuale, din ceea ce ştiu eu, problema este rezolvată. Într-adevăr, la clasa a opta este o problemă, dar sper să o rezolvăm până la începutul şcolii”, a adăugat şeful Executivului.   
Generaţia care începe clasa a opta în anul şcolar 2020-2021 – prima la care a existat clasa pregătitoare - s-a confruntat la fiecare început de an şcolar cu probleme în ceea ce priveşte asigurarea manualelor. Elevii nu învaţă după vechile manuale şcolare întrucât  s-au produs modificări semnificative în ceea ce priveşte programa şcolară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.