Premieurl Ludovic Orban şi-a exprimat marţi îngrijorarea faţă de demiterea Guvernului de la Chişinău şi a afirmat că disponibilitatea de cooperare cu R. Moldova va fi foarte mică, dacă nu va exista garanţia învestirii unui guvern pro european. ”Avertizăm iniţiatorii moţiunii care a dus la căderea Guvernului că vom privi cu atenţie orice pas ulterior”, a spus premierul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am luat act cu profundă îngrijorare de decizia Parlamentului din Republica Moldova de a demite Guvernul Maia Sandu. Guvernul Maia Sandu a reprezentat o garanţie pentru procesul de integrare în Uniunea Europeană pornit de fraţii noştri de dincolo de Prut. Decizia ridică multe semne de întrebare privind evoluţia ulterioară a ţării. Vom continua orice program de susţinere a cetăţenilor din R. Moldova, dar, dacă nu vom avea garanţia învestirii unui guvern pro european, care să asigure democraţia şi să reprezinte interesele cetăţenilor, disponibilitatea de cooperare va fi foarte mică”, a declarat Orban.
 
El a atras atenţia iniţiatorilor moţiunii că au pornit pe un drum care nu duce spre o destinaţie benefică pentru cetăţeni şi autorităţile de la Bucureşti vor privi cu atenţie orice pas ulterior.
 
Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu a picat marţi, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSRM a fost adoptată, cu susţinerea parlamentarilor PDM. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.