Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii nu au luat încă o decizie în privinţa susţinerii moţiunii simple a USR împotriva ministrului Justiţiei şi că urmează ca în Comisia juridică a partidului să fie făcută o analiză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am luat încă o decizie. Am mandatat Comisia Juridică a Partidului Naţional Liberal să demonteze însăilarea de extrase din presă, care a stat la baza propunerii de revocare formulată de ministrul Justiţiei. De asesmenea, ne manifestăm încrederea în preşedintele României şi în Consiliul Superior al Magistraturii. Vom lua, cu siguranţă, o decizie privitor la ceea ce va face Partidul Naţional Liberal cu privire la partizarea ministrului Justiţiei cu cei certaţi cu legea şi la transformarea ministrului Justiţiei într-un instrument de luptă împotriva Justiţiei de către majoritatea guvernamentală”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă PNL susţine moţiunea USR.

El a spus însă că, din punctul de vedere al liberalilor, Tudorel Toader nu mai are ce să caute în fruntea Ministerului Justiţiei.

”Ştiţi foarte bine că atitudinea mea privitoare la Justiţie a fost o atitudine contrară politizării subiectului Justiţiei. Întotdeauna am fost împotriva telejustiţiei şi am susţinut, că asupra activităţii instituţiilor din cadrul puterii judecătoreşti şi din cadrul sistemului de justiţie, în ansambul său, trebuie să se pronunţe organismele care sunt abilitate prin Constituţie şi prin legile ţării”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a susţinut că nu există niciun motiv serios pentru propunerea de revocare a şefei DNA.

”De altfel, pseudo-argumentele prezentate public de ministrul Justiţiei, nu arată ca altceva decât ca o lungă listă de însăilări şi de decupaje pentru o parte a mass-mediei care nu are alt obiectiv decât să se răfuiască cu Codruţa Kovesi şi cu DNA”, a adăugat Orban.

Uniunea Salvaţi România a iniţiat o moţiune simplă împotriva Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi invită toate formaţiunile de opoziţie să i se alăture. USR preciza, vineri, că a demarat deja discuţii cu colegii din celelalte partide.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.