Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, marţi seară, că PNL are pregătită o structură guvernamentală cu 15 ministere, dar că prin negocieri se poate ajunge la 16, dacă şi alte partide intră cu oameni în noul Executiv. "Vrem oameni integri, fără probleme morale în cariera lor, cu experienţă în domeniul respectiv şi să vină cu soluţii pe această perioadă", a spus Orban. Cât priveşte alegerile anticipate, Orban a spus, la Digi 24, că PNL este de acord cu o asemenea variantă, precizând că nu poţi arunca ţara în criză dacă nu există un acord ferm susţinut de partidele politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi avem pregătită o structură de 15 ministere, putem ajunge la 16 maxim. Vor fi negociate, este vorba de chestiunea participării altor partide la guvernare, dacă vin cu miniştri, dacă vor altă formă. Se va discuta şi programul de guvernare. Evident că discutăm toate numele de miniştri. Dacă se stabileşte distribuţia portofoliilor, fiecare partid va prezenta propriile propuneri. Vrem oameni integri, fără probleme morale în cariera lor, cu experienţă în domeniul respectiv şi să vină cu soluţii pe această perioadă“, a explicat Ludovic Orban.

Premierul desemnat consideră că în primul rând noul guvern trebuie să repare stricăciunile provocate economiei şI mediul de afaceri şi să pună bazele reformelor care trebuie făcute ulterior.

În privinţa alegerilor anticipate, premierul desemnat a amintit că PNL, dar şi preşedintele Iohannis sunt susţinători ai acestui demers, adăugând însă nu poţi arunca ţara în criză.

"Trebuie să ai un guvern legitim care să guverneze serios România. Este necesar un acord politic pentru anticipate. Ca să faci anticipate trebuie să ai garanţia ca o majoritate să fie de acord. Aceste partide să fie de acord că sunt îndeplinite condiţiile, adică două guverne să cadă în Parlament. Dacă există o astfel de formulă, partidele cad de acord, ai majoritatea necesară, dar fără să arunci ţara în criză“, a explicat Orban.

Întrebat dacă şi-ar da ulterior demisia din funcţia de premier pentru declanşarea anticipatelor, Orban a răspuns: “Cu siguranţă, dacă există majoritate pe acest proiect, găsim formula necesară".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.