Ludovic Orban a declarat sâmbătă la Vâlcea că propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala au pornit de la consiliile de administraţie, iar decizia finală a aparţinut comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. Premierul a precizat că autorităţile sunt pregătite să reacţioneze la orice situaţie care apare după deschiderea anului de învăţământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
El a mai spus că şcolile sunt în proprietatea localităţile şi este o legătură directă între autoritatea locală şi conducerea unităţilor de învăţământ.
 
“Şcolile sunt în proprietatea localităţilor. Şcolile au practic o legătură directă cu autoritatea locală, în consiliul de administraţie al şcolilor sunt reprezentaţi profesorii, părinţii, autorităţile locale. Există o departajare a competenţelor între inspectoratele şcolare care urmăresc în special partea de programă şcolară, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi autorităţile locale care sunt implicate în investiţii, cheltuieli materiale şi servicii. Această colaborare trebuie să funcţioneze în beneficiul copilului. Din cauza asta au existat dialoguri ample în toată perioada premergătoare şcolii între inspectoratele şcolare, reprezentanţii autorităţilor şcolare, directorii unităţilor şcolare astfel încât să se ia toate măsurile pentru buna pregătire a anului şcolar”, a afirmat Ludovic Orban, la o conferinţă de presă susţinută la Vâlcea.
 
Premierul a precizat că autorităţile sunt pregătite să reacţioneze la orice situaţie care apare după debutul anului şcolar. 
 
“Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de la consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”, a conchis Orban. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.