Premierul Ludovic Orban a afirmat că, dacă nu făcea înţelegerea cu USR-Plus pentru candidaţi comuni în Bucureşti, ar fi fost atacat că nu a făcut-o, precizând că negocierile au fost grele. El a menţionat că doreşte să continue colaborarea cu PMP şi se bazează pe susţinerea membrilor acestui partid în Parlament şi pentru formarea de alianţe în consilii locale şi judeţene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat duminică seară, la B1 TV dacă PNL nu a cedat prea mult în Bucureşti la înţelegerea cu USR-Plus.

“Dacă nu făceam această înţelegere, aş fi fost atacat că nu am făcut această înţelegere. Înţelegerea a rezultat aşa cum a fost posibil. E un acord între două părţi. Sigur că mi-aş fi dorit să am toate primăriile de sector şi Primăria Capitalei, poate la fel şi-ar fi dorit partenerii de negociere”, a afirmat Orban.

El a precizat că negocierile au fost grele şi că PNL a făcut un sacrifiu ca partid.

“Au fost negocieri grele, trebuie să recunosc. Noi deja am făcut un sacrificu ca partid, l-am făcut pentru binele comun, pentru binele bucureştenilor, am luat decizia să-l sprijinim pe Nicuşor Dan care nu e membru PNL şi nu era candidatul PNL. Eu îl apreciez în mod deosebit, este un om dedicat Bucureştiului, care cunoaşte foarte bine problemele Bucureştiului”, a explicat Orban.

El a mai anunţat că PNL continuă colaborarea cu PMP.

“Singurul meu mesaj este că noi continuăm colaborarea cu PMP, suntem deschişi la colaborare în Consiliul General al Capitalei, în consiliile locale de sector şi îi considerăm ca pe nişte parteneri. Am ajuns la o formulă între PNL şi USR-Plus din multe motive pe care nu aş vrea acum să le menţionez. Dar din punctul meu de vedere ei au fost partenerii noştri, sunt partenerii noştri la guvernare, ne bizuim pe susţinerea lor în Parlament şi vom colabora în toate consiliile judeţene, consiliile locale pentru a forma majorităţi şi pentru a asigura o bună guvernare locală”, a explicat Orban.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat sâmbătă că dreapta pro-europeană s-a reunit într-un proiect comun pentru Bucureşti, anunţând că PNL, USR şi PLUS vor susţine candidaţi comuni în Capitală, apreciind că bătaia de joc la adresa bucureştenilor trebuie să ia sfârşit.

Protocolul semnat de liderii celor trei partide mai prevede că majorităţile constituite în urma alegerilor din acest an din Bucureşti vor susţine, pe baza principiului parităţii, pentru poziţiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare - şapte viceprimari din partea PNL şi şapte viceprimari din partea Alianţei USR-PLUS.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.