Premierul Ludovic Orban susţine în continuare că moţiunea de cenzură nu va trece, dar, dacă aceasta va fi votată, anunţă că va veni cu aceeaşi formulă guvernamentală. ”Dacă, după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură, vor vota învestirea aceluiaşi guvern, înseamnă că trebuie să se caute”, a spus Orban, reiterând ideea că PNL nu va vota învestirea niciunui guvern pentru a se declanşa alegerile anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ludovic Orban se declară convins că moţiunea de cenzură nu va trece.

”Conform evaluării noastre, nu există numărul de voturi necesare astăzi. (...) Din punctul meu de vedere, astăzi, pe estimarea pe care o avem, dacă nu apar repoziţionări din partea unor actori politici care să aibă o oarecare consistenţă numerică, moţiunea aşa cum este astăzi, în funcţie de susţinerea pe care o are astăzi, nu are şanse să treacă”, a afirmat Ludovic Orban.

Acesta a precizat că dacă va fi votată, totuşi moţiunea, PNL nu va vota învestirea altuik guvern.

”Am luat decizia foarte simplă ca parlamentarii Partidului Naţional Liberal să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate. Nu votează niciun parlamentar PNL”, a mai spus Orban, precizând că va propune aceeaşi formulă guvernamentală.

”Dacă, după ce ne au dat jos prin moţiune de cenzură, vor vota învestirea aceluiaşi guvern, înseamnă că trebuie să se caute şi oricum cred că va râde toată ţara de ei”, a mai afirmat premierul.

Întrebat cum va convinge parlamentarii într-o asemenea eventualitatre, Orban a spus: ”Le voi spune cum era formula la francezi: Guvernul Orban a căzut, trăiască Guvernul Orban. Glumesc acum”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat, marţi seară, că există voturi suficiente pentru a trece moţiunea de cenzură.

Dezbaterea şi votul moiunii va avea loc miercuri, la ora 12.00.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.