Ludovic Orban a afirmat că intrarea sa în cursa pentru un nou mandat la şefia formaţiunii politice reprezintă aproape o certitudine a performanţei, în timp ce cealaltă candidatură “poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a declarat duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Covasna, că îşi propune să ducă PNL spre noi victorii la alegerile din 2024.
 
“Am luat decizia să mai candidez pentru un mandat după o analiză extrem de serioasă şi după o analiză critică a mandatului pe care l-am avut ca preşedinte al PNL. Decizia de a candida am luat-o pentru că sunt convins că pot ca preşedinte al PNL să conduc PNL aşa cum l-am condus în cei patru ani de mandat spre o nouă dezvoltare, o nouă creştere şi spre noi victorii în alegerile care vor urma, toate în anul 2024”, a transmis Orban.
 
El consideră că are capacitatea de a păstra PNL în frunte pentru o guvernare cât mai lungă.
 
“Candidatura mea este un angajament responsabil să fiu în continuare alături de dumneavoastră, să pun la dispoziţia partidului toată experienţa mea, toate cunoştinţele pe care le am, toate abilităţile pe care le-am dobândit de-a lungul carierei mele politice, tot timpul meu, toată energia pentru a putea să păstrăm PNL în frunte, să avem capacitatea să realizăm o guvernare cât de lungă, eu nu zic ca şi contracandidatul meu că vom guverna opt ani. Cea mai lungă guvernare liberală a fost guvernarea lui Ion C. Brătianu, care a început în 1876 şi a durat 12 ani”, a afirmat preşedintele PNL.
 
 Acesta a precizat că oamenii vor vota PNL dacă această guvernare va face lucruri bune pentru ei.
 
“Oamenii ne vor vota dacă noi vom face lucruri bune pentru ei. Dacă vom creşte calitatea serviciilor, dacă vom creşte veniturile, dacă vom atrage investiţii pentru a asigura locuri de muncă bine plătite, dacă vom creşte calitatea serviciilor în sănătate, dacă vom creşte performanţa în sistemul de educaţie, oamenii ne vor vota dacă reuşim să facem lucruri care să le îmbunătăţească viaţa”, a explicat Orban.
 
Liderul liberalilor a mai afirmat că preşedinţii care îşi duc partidul la guvernare nu îşi dau demisia, ci îşi continuă mandatul.
 
“Suntem la guvernare, eu nu spun ca şi susţinătorii contracandidatului meu că PNL a pierdut alegerile şi că de aia trebuia să plec eu acasă, să mi dau demisia. PNL e adevărat că nu a ieşit pe primul loc la alegerile parlamentare, PNL a ajuns principalul partid de guvernământ, am avut capacitatea să formăm o majoritate guvernamentală, o majortate parlamentară şi am investit un guvern care este condus de un premier din partea PNL. De regulă, preşedinţii care îşi duc partidul la guvernare şi care câştigă alegeri îşi continuă mandatul pentru că au arătat că au capacitatea de a conduce partidul. Candidatura mea reprezintă aproape o certitudine a performanţei, în timp ce cealaltă candidatură poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL”, a conchis Orban.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.