Premierul Ludovic Orban afirmă că cei care nu vor respecta prevederile care reglementează starea de alertă vor fi sancţionaţi, după o perioadă de "informare" şi "avertizare", acesta susţinând că "ar fi o lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile”. El spune că intenţia autorităţilor este de a "permite" sezonul turistic estival, în condiţii foarte bine reglementate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 
"Noi avem încredere în români că vor completa în mod corect declaraţia. Sancţiuni există, cum să nu existe? Ce am spus, am zis că până informăm corect privitor la regulile privitoare la mijloacele de transport în comun, motivele de părăsire a localităţii şi alte reguli care s-au instituit (...) există o perioadă de informare, de avertizare, după care, sigur, cei care nu respectă legea vor trebui să suporte rigorile legii pentru că ar fi o lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile”, a declarat primul ministru sâmbătă, în vama Albiţa, acolo unde i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii români întorşi în ţară dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova.

Şeful Guvernului a spus că autorităţile intenţionează să permită deschiderea sezonului estival, precizând că acest lucru depinde de evoluţia cazurilor de COVID-19.

"În ceea ce priveşte sezonul estival, probabil după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenţia noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival”, a explicat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte activitatea hotelieră, acesta a amintit că unităţile de cazare sunt deschise din 15 mai, iar singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de luat masa.

Orban a recomandat sportul în aer liber şi activităţile fizice individuale, precizând că sălile de sport rămân închise.

"Am relaxat acele activităţi unde riscul epidemiologic este mai mic, urmând ca în funcţie de evoluţia din aceste două săptămâni să continuăm măsurile de relaxare”, a mai spus primul ministru.

În ceea ce priveşte examenele de final de an, Orban a mai declarat că măştile de protecţie necesare elevilor şi cadrelor didactice vor fi trimise în şcoli prin Inspectoratele Şcolare Judeţene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.