Premierul Ludovic Orban a anunţat impunerea unor restricţii privind orarul pentru toate tipurile de evenimente care sunt organizate la terase, decizia urmând să fie luată sâmbătă, la videoconferinţa membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul, va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terasă. Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23:00 şi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă ce se întâmplă cu evenimentele private organizate la terase.
 
Chestionat, într-o conferinţă de presă susţinută de premier la sediul PNL din Capitală, unde va fi luată această măsură, Ludovic Orban a răspuns: „În judeţele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului. Se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23:00 se transformă în locuri de petrecere, locuri care e foarte greu totuşi să impui respectarea regulilor şi din cauza asta preferăm să luăm această măsură. De altfel le va face şi bine oamenilor.
 
El a precizat că şedinţa CNSU va avea loc sâmbătă după amiază în sistem videoconferinţă, iar acolo va fi analizat proiectul de hotărâre.
 
„Domnul secretar de stat Raed Arafat mi-a trimis proiectul de hotărâre pregătit împreună cu Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific, vom analiza proiectul de hotărâre şi vom lua decizia în cursul zilei de astăzi şi o vom anunţa public”, a explicat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.