Premierul Ludovic Orban anunţă că Biroul Permanent Naţional al PNL a decis ca parlamentarii formaţiunii să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură. Totodată, conducerile grupurilor parlamentare au fost mandatate să negocieze cu deputaţi şi senatori, neafiliaţi sau de la alte grupuri politice, pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Obiectivul fundamental al PNL este acela de a împiedica adoptarea moţiunii de cenzură. În acest sens, am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenţi în plen şi să voteze la vedere împotriva moţiunii de cenzură. De asemenea, am mandatat conducerile grupurilor parlamentare de la Camera Deputaţilor şi de la Senat să poarte negocieri cu toate grupurile parlamentare partenere, de asemenea cu parlamentari, individual, neafiliaţi sau dacă sunt parlamentari aparţinând unor grupuri politice pentru a-i convinge că este extrem de benefic pentru România ca sistemul de algeri a primarilor în două tururi să fie adoptat şi ca atare să nu voteze în favoarea moţiunii de cenzură", a declarat Orban, luni, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa BPN şi a grupurilor parlamentare ale formaţiunii.

El a reiterat că, potrivit evaluării pe care o are, nu există un număr suficient de parlamentari pentru a asigura reuşita moţiunii.

Moţiunea de cenzură "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin, este citită luni în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.