Premierul Ludovic Orban a declarat că a decis să se izoleze într-o clădire administrată de RAAPPS pentru că acolo îşi poate exercita integral prerogativele de premier şi din acest motiv a ales să stea departe de familia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost contact, în conformitate cu ancheta epidemiologică, al unei persoane care a fost diagnosticată pozitiv, este vorba de senatorul Vergil Chiţac. Chiar dacă mi-am făcut analizele şi rezultatul testului este negativ, adică sunt sănătos, în conformitate cu regulile stabilite am obligaţia de a sta în izolare o perioadă de 14 zile de la momentul în care am avut contact cu persoana diagnosticată pozitiv. Am decis să stau în stare de izolare într-o clădire oficială administrată de RAAPPS, deşi aş fi avut posibilitatea să mă izolez acasă alături de familia mea, am decis să mă izolez în această reşedinţă, doar din cauza faptului că această reşedinţă îmi permite să îmi exercit integral prerogativele de premier şi am ales această formă, stând departe de familia mea. Chiar dacă voi sta în perioada de izolare, practic în această locaţie am toate cele necesare pentru a îmi exercita în deplină capacitate toate atribuţiile pe care le am în calitate de premier”, a declarat Orban, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută online.

El a făcut un apel la calm, responsabilitate şi la respectarea regulilor.

"Fac un apel la calm, la responsabilitate, la un comportament civic, la respectarea legalităţii, a măsurilor stabilite de Consiliul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, măsuri stabilite de Guvern, măsuri stabilite de Ministerul de Interne, orice decizie, orice măsură care este luată nu are alt scop decât să vă ferească de contaminare cu acest virus sau să combată efectele negative care pot apărea în economie datorită acestei epidemii”, a mai spus Ludovic Orban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.