Maria Mădălina Turza, activistă pentru drepturile omului, a fost numită în funcţia de preşedinte cal Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii,decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform deciziilor publicate în Monitorul Oficial, Mihai Tomescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii, în locul său fiind numită Maria Mădălina Turza, aceasta având rangul de secretar de stat.

Maria Mădălina Turza este preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi

Turza s-a născut în 1978, în Bucureşti, şi este absolventă a Facultaţii de Ştiinţe Politice în Limba Engleza din cadrul Universităţii Bucureşti. Ea a urmat studiile de masterat în domeniul Politologiei şi, ulterior, în Drept Internaţional Umanitar.

”Am o experienţă de aproximativ 10 ani în PR guvernamental şi Afaceri Europene şi mi-am început cariera într-o organizaţie non-guvernamentală dedicată protecţei şi promovării drepturilor omului şi, în special, a refugiaţilor. Prin natura activităţilor desfăşurate în aceşti ani, expertiza mea acoperă o arie destul de largă, care variază de la comunicare publică, comunicare politică, managemet de proiect, cooperare internaţională, afaceri europene şi, nu în ultimul rând, drepturile omului. Activitatea pe care o desfăşor în prezent în cadrul CEDCD este o provocare personală şi profesională, ale cărei motivaţii se regăsesc dincolo de o simplă opţiune de carieră şi pentru aceasta voi încerca să utilizez la potenţial maxim resursele şi experienţa dobândite în toţi aceşti ani”, afirmă Turza în prezentarea de pe site-ul organizaţiei pe care o conduce.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.