Candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan promite o creştere a salariului mediu net al bucureştenilor de la 867 de euro valoare netă în 2020 la 1.400 de euro în 2024, reprezentând o creştere de 61%. El susţine că doar trei judeţe raportează un salariu mediu net mai mic decât cel înregistrat la nivelul Capitalei şi propune soluţii pentru creşterea veniturilor bucureştenilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Bucureştiul este mult sub judeţe cu administraţie de dreapta, de fapt doar trei judeţe din România sunt mai slabe decât Bucureştiul la acest indicator al creşterii veniturilor populaţiei. Acestea sunt judeţe, nu există date statistice pentru oraşe -  Oradea, Cluj Napoca, Sibiu, Timişoara -  foarte probabil ele sunt mult mai mari decât judeţele care cuprins şi o populaţie rurală şi în care veniturile nu au cum să crească într-atât de spectaculos. Prognozele de acum cinci ani, prognozele tuturor economiştilor spuneau că Bucureştiul va decola economic şi că decalajul dintre Bucureşti şi restul României se va mări. Din păcate, această administraţie nu a reuşit nici măsar să fie la nivelul mediu al României şi, dacă e să facem o socoteală, putem să spunem că media banilor în mână pe care fiecare bucureştean i-a pierdut în ultimii patru ani a fost o sută de euro pe lună. Deci în medie, fiecare bucureştean, din cauza administraţiei PSD, a pierdut o sută de euro pe lună” a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă duminică. 
 
El a explicat că se poate ajunge la o creştere a veniturilor prin implementarea unor mari lucrări de infrastructură care vor aduce bani în economie, prin „achiziţii predictibile care să stimuleze economia locală” , prin reducerea traficului rutier şi digitalizare care înseamnă eficienţă şi reducerea unor termene pentru mediul de afaceri, prin stimularea incubatoarelor de afaceri, stimularea turismului, dar şi prin creşterea încrederii pe care mediul financiar trebuie să o aibă în administraţia locală. 
 
„Vorbim de încrederea pe care mediul financiar trebuie să o aibă în Primăria Capitalei, pentru că în momentul ăsta Bucureştiul se împrumută la dobânzi mari, de peste 5%, în condiţiile în care oraşe occidentale, ţări occidentale au în momentul de faţă dobânzi negative şi nu poţi să ai încrederea mediului financiar în condiţiile în care prognozezi venituri de 7 miliarde şi încasezi 4 miliarde” a mai spus Dan. 
 
Acesta promite înfiinţarea unui comitet al reprezentanţilor oamenilor de afaceri care să facă propuneri ce vor fi implementate de Primăria Capitalei, în beneficiul mediului antreprenorial.
 
„Pe scurt, aceasta este promisiunea: 2020-2024, 1400 de euro salariu mediu net în Bucureşti” a conchis Nicuşor Dan.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.