Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este de părere că o comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale ar fi ”un atac la democraţia din România” şi susţine că alegătorii nu ar avea timp să se informeze asupra subiectelor legate de aceste alegeri care implică teme cu totul diferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu e vorba de persoana mea, e vorba de faptul că noi avem deja un deficit de informare, nu vreau să discut aici de situaţia presei din România... Avem un deficit de informare a publicului în diversele alegeri pe care urmează să le avem şi comasarea a două rânduri de alegeri care au subiecte cu totul şi cu totul diferite nu face decât să sporească gradul de neinformare al publicului pe subiectele care sunt puse în discuţie”, a afirmat Nicuşor Dan, vineri seară, la Digi 24.
 
El este de părere că o comasare a alegerilor ”ar fi un atac la democraţia din România” pentru că alegătorii nu ar ajunge să se informeze corect despre subiectele puse în dezbatere pentru fiecare dintre scrutine.
 
Dan crede, de asemenea, că primarii în funcţie ar fi dezavantajaţi de o devansare a alegerilor locale, pentru că perioada în care activitatea lor va fi evaluată de către alegători s-ar scurta. 
 
Edilul consideră că ”democratic e ca alegerile să fie în două tururi” pentru primării, el susţinând că astfel şi primarii au ”o altă legitimitate”. 
 
Întrebat dacă, în opinia sa, actuala coaliţie aflată la guvernare va rezista până la alegerile prezidenţiale, programate pentru ultima parte a acestui an, primarul Bucureştiului a răspuns: ”Nu vreau să fac pronosticuri pe chestiunea asta”, el subliniind că la nivel local coaliţia dintre partidele de dreapta a funcţionat bine.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.