Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, consideră creşterea numărului de cazuri ”o problemă foarte gravă” şi crede că este nevoie de colaborare între autorităţile locale, populaţie şi distemul sanitar. Întrebat ce se va întâmpla dacă Bucureştiul trece de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, Nicuşor Dan a precizat că se va analiza distribuţia acestor cazuri, iar ”ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E o problemă gravă, foarte multă este conştientă şi ia măsuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conştientă şi este de salutat. Eu mai merg cu transportul public şi 99% poartă mască. Situaţia e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre oamenii din jurul nostru. La nivel indvidual trebuie să respectăm măsurile specialiştolor şi trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, toată activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a afirmat, vineri seară, la Realitatea Plus, Nicuşor Dan. 

Acesta a precizat că a fpcut vizite la mai multe instituţii – DSP, Ministerul Sănătăţii, DSU – pentru a înţelege care sun problemele.

”Sunt gata, în momentul în care preiau mandatul, să colaborez cu MS, DSP, pentru că există nişte mojloace prin care putem stăvili această boală”, a mai declarat Nicoşor Dan.

Întrebat ce măsuri va lua dacă Bucureştiul va trece de rata de 3 la mie după ce va prelua mandatul, Dan a afirmat: ”Sunt măsuri obligatorii. Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie puratea măştii în spaţii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie. Ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment. Rolul autorităţilor locale e să asigure respectarea acestor prevederi. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotriva răspândirii bolii şi importantă stabilirea listei de contacte”.

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile este 2,81 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică. ÎN cursul zilei de vineri au fost anunţate 592 de noi îmbolnăviri în Capitală. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.