Nicuşor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, le-a cerut simpatizanţilor liberali dezamăgiţi de ”criza acută de oameni şi idei” din PNL să i se alăture în campania Uniunii Salvaţi Bucureştiul pentru ca PSD să nu conducă din nou administraţia Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PNL a ajuns la al patrulea candidat, nu ştim nici măcar dacă acesta va rămâne până la final. Este mai mult decât evident că PNL este într-o criză acută de oameni şi idei. Este o criză care afectează nu numai PNL, ci şi PSD, este o problemă generală a partidelor mari, care sunt măcinate de corupţie şi incompetenţă”, a comentat Nicuşor Dan anunţul de retragere a candidaturii lui Marian Munteanu pentru Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă dat miercuri publicităţii.

Liderul USB îi îndeamnă pe alegătorii PNL tentaţi să nu se mai prezinte la vot să-i susţină candidatura. ”Încerc să mă pun în pielea alegătorilor PNL. Ştiu că sunt dezamăgiţi. Ştiu că mulţi dintre ei se gândesc acum să nu mai voteze. Eu fac un apel către ei, să vină alături de campania noastră, a Uniunii Salvaţi Bucureştiul. Vor găsi lângă noi oameni care vor aceleaşi lucruri ca ei, oameni care s-au săturat de eşecul partidelor mari. Eu am nevoie de ei. Bucureştiul are nevoie de ei. Nu putem lăsa oraşul pe mâna PSD", a conchis Nicuşor Dan.

Marian Munteanu a anunţat că renunţă la intenţia de a candida pentru Primăria Generală din partea PNL invocând lipsa unei echipe de candidaţi la primăriile de sector care să-l susţină fără rezerve şi acuzaţiile la adresa sa, pe care le consideră fără temei.

Marian Munteanu a făcut anunţul retragerii în cadrul unei conferinţe de presă, în care a afirmat din nou că acuzele ce i s-au adus sunt nedrepte.

În al doilea rând, Munteanu a invocat şi lipsa susţinerii din partea unor candidaţi la primăriile de sector şi a unor lideri din partid care au dat crezare acuzaţiilor sau care s-au demoralizat.

"Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată de toată lumea aşa cum ar fi trebuit - unii s-au demobilizat, alţii au dat credit unor acuzaţii, s-a ajuns ca primari candidaţi să se desolidarizeze de campania mea (...) În momentul în care această echipă este pusă în primejdie, este datoria mea să acţionez astfel încât sa nu contribui la adâncirea unor disensiuni", a mai spus Marian Munteanu, care le-a mulţumit membrilor PNL care nu s-au lăsat influenţaţi.

În locul lui Munteanu, liberalii îl susţin la primăria Capitalei pe prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.