Candidatul susţinut de majoritatea forţelor de dreapta pentru Primăria Bucureşti, Nicuşor Dan, spune că, în opinia sa, testarea în masă a locuitorilor Capitalei este "o risipă inutilă de bani”, susţinând că testarea în masă ar fi trebuit făcută în urmă cu câteva săptămâni, şi nu după ce vârful epidemiei a trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, marţi, într-o emisiune la Digi 24, dacă ar fi făcut testarea în masă a locuitorilor Capitalei, Nicuşor Dan a spus că testarea ar fi trebuit făcută înainte de a fi trecut vârful epidemiei.
 
"Dacă aş fi fost primar, aş fi avut grijă să existe suficient de multe teste în momentul în care epidemia începea să se propage în Bucureşti şi cu aceste teste nu aş fi testat la întâmplare, ci doar persoane din zone de risc şi oameni pe care existau suspiciuni. Ce se întâmplă acum, după ce vârful a trecut, este o risipă inutilă de bani”, a afirmat Nicuşor Dan.
 
El a susţinut că testele folosite pentru testarea în masă a bucureştenilor au o rată mare de eroare. 
 
"Ce se întâmplă în Bucureşti este că se face cu o primă generaţie de teste cumpărate în luna martie şi care dau o rată de eroare foarte mare, deci ăştia sunt nişte bani aruncaţi. Al doilea tip de testare care se întâmplă în momentul ăsta în Bucureşti este o testare primul venit, primul servit, hai să văd dacă ai coronavirus. Sunt pur şi simplu două milioane de lei aruncaţi, pentru că atâta timp cât nu ai o eşantionare evident că 99% din oamenii care se duc acolo nu vor fi infectaţi şi rezultatul este zero”, a afirmat Nicuşor Dan.
 
El a criticat Primăria Capitalei spunând că a fost "ezitant"" în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor din centrele de carantină aflate în administrarea autorităţi locale.
 
"Lucrul cel mai important pe care Primăria Capitalei trebuia să-l facă, şi parţial l-a şi anunţat şi nu a făcut nimic, era, unu: să echipeze spitalele, nu a făcut-o, doi: să aibă propriul sistem de testare (...) nu s-a făcut nici asta şi trei: să fie testate acele persoane care sunt în zone de risc cum sunt şoferii STB, asistenţii sociali, medicii, funcţionarii care sunt în contact direct cu publicul. Astea erau lucrurile care trebuiau făcute”, a mai afirmat candidatul susţinut de PNL şi USR.
 
Întrebat dacă ar fi ţinut parcurile deschise pe perioada pandemiei, Nicuşor Dan a spus că ar fi putut fi luate măsuri precum accesul publicului în zonele cu iarbă, interdicţia privind consumul de mâncare în parcuri sau amplasarea unor surse de apă, care nu ar fi fost măsuri costisitoare. 
 
Dan a spus că nu a criticat autoritatea locală în timpul crizei sanitare pentru că mesajul său era tocmai acela ca oamenii să asculte ceea ce spun autorităţile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.