Preşedintele demisionar al USR, Nicuşor Dan, a declarat joi că în cazul în care un organism de conducere al partidului superior Biroului Naţional va anula decizia de poziţionare a formaţiunii pe problema familiei, el se va întoarce în USR, precizând că în caz contrar va aştepta să apară un partid în care să se regăsească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul a luat ieri o decizie printr-un organ de conducere. Mai există două organe superioare pe care poate să le convoace membrii. Dacă partidul îşi schimbă politica pe această chestiune care pentru mine este de principiu şi dacă mă primesc şi ei înapoi sunt gata să mă întorc”, a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă Biroul Naţional (BN) era îndreptăţit să ia o decizie atât de importantă precum cea a poziţionării partidului pe tema revizuirii Constituţiei sau acest lucru trebuia hotărât de Consiliul Politic sau chiar de congres, Nicuşor Dan a spus că statutul nu e foarte clar, că există două interpretări, dar că decizia luată de BN produce efecte.

Nicuşor Dan a spus că există chiar posibilitatea convocării unui referendum intern în USR pe tema poziţionării partidului faţă de revizuirea Constituţiei, ”în cazul în care 200 de membri o cer”.

Întrebat ce va face în cazul în care decizia partidului va rămâne cea luată miercuri, şi anume poziţionarea împotriva revizuirii Constituţiei pe tema familiei, Nicuşor Dan a spus că o să aştepte să apară un partid în care să se regăsească, dar a precizat că nu va pune bazele unei noi formaţiuni politice.

El a explicat că a trimis demisia sa din USR la filiala sector 6, unde este membru, precizând că la prima şedinţă a biroului filialei aceasta va deveni efectivă.

”În momentul acesta demisia mea va fi trimisă către Biroul local al sectorului 6. În secunda în care Biroul local se va întruni, probabil la începutul săptămânii viitoare, ei nu pot face altceva decât să constate că demisia există”, a spus Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.