Eurodeputatul Nicolae Ştefănuţă susţine că, pe fondul războiului în Ucraina, România are şanse să obţină o funcţie puternică în UE după alegerile europarlamentare din iunie. ”Noi, est-europenii, înţelegem pericolul extern. Mulţi din Vest nu-l înţeleg”, susţine Nicole Ştefănuţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurodeputatul Nicolae Ştefănuţă a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă preşedintele Klaus Iohannis are şanse să obţină o funcţie importantă la Bruxelles.

”România are o şansă să obţină o funcţie importantă la Bruxelles. Ar fi bine să obţinem un post cu alonjă, cu putere. Trebuie cineva care să înţeleagă bine politica externă şi pericolul extern într-o învecinare, posibil, directă cu Rusia. Dacă va cădea Ucraina, ne învecinăm cu Rusia, pentru că următoarea victimă este Republica Moldova”, a spus Nicolae Ştefănuţă.

Eurodeputatul Nicolae Ştefănuţă a mai fost întrebat dacă România ar trebui să negocieze viitorul portofoliu al Apărării din Comisia Europeană.

”Mai sunt concurenţi acolo. Mai este Radoslaw Sikorski din Polonia, care este un candidat foarte puternic din Est. Trebuie să vedem rezultatul alegerilor europarlamentare, pentru că în funcţie de asta familiile politice îşi vor împinge candidaţii”, a conchis Nicolae Ştefănuţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.