Fostul primar al municipiului Timişoara şi fost lider al PNL Timiş Nicolae Robu a prezentat o listă cu numele care, în opinia sa, ar putea conduce Partidul Naţional Liberal. Robu a precizat că este obligatorie condiţia, pentru noul preşedinte al PNL, de debarasare de ”aliatul toxic USR”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
”PNL are mulţi oameni valoroşi care i-ar putea fi buni preşedinţi! Voi da o listă deschisă, reprezentând opinia mea strict personală, cu scuzele de rigoare pentru cei ce nu se regăsesc pe ea, şi apoi voi enunţa o condiţie pe care eu o consider obligatoriu de asumat de către cineva care doreşte să conducă partidul cu pretenţia de partid nr. 1 al României”, a scris, luni, pe Facebook, Nicolae Robu. 
 
Robu prezintă o listă cu 12 persoane, ordonată alfabetic:
 
1 Emil Boc
2 Rareş Bogdan
3 Ilie Bolojan
4 Cristian Buşoi
5 Florin Cîţu
6 Iulian Dumitrescu
7 Gheorghe Falcă
8 Gheorghe Flutur
9 Dan Motreanu
10 Siegfrid Mureşan
11 Ludovic Orban
12 Robert Sighiartău
 
Fostul edil al Timişoarei a vorbit şi despre o condiţie pe care ar trebui să o îndeplinească noul lider al partidului.
 
”Şi iată condiţia pe care eu, personal, o consider obligatorie: debarasarea PNL de aliatul toxic USR! Scurt şi clar! A fost o greşeală asocierea PNL cu socialiştii, cu PSD, în 2011, este cel puţin la fel de nocivă asocierea de-acum, cu neomarxiştii, cu USR+PLUS. Acest curent, neomarxismul, este străin de interesele României, iar exponenţii lui, ajunşi în diverse funcţii, printr-o manipulare fără precedent a oamenilor de bună credinţă, aspiranţi legitimi la un mai bine pentru comunităţile / ţara lor -dacă părea posibil, de ce nu?- sau prin negocieri de-o obrăznicie iarăşi nemaiîntâlnită sunt de o incompetenţă şi rea credinţă catastrofale! PNL n-are ce căuta alături de asemenea oameni şi de un asemenea curent!”, a mai scris Robu.
 
PNL va avea congres în 25 septembrie, Ludovic Orban şi Florin Cîţu anunţându-şi candidaturile pentru funcţia de preşedinte. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.