Fostul primar al municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu, a lansat un nou atac la adresa actualului edil, Dominic Fritz (USR PLUS) căruia i-a transmis că a blocat toate proiectele iniţiate de el, a stopat licitaţii şi a reziliat contracte deja semnate în mandatul trecut. Robu i-a mai transmis lui Fritz să demonstreze că are domiciliul în Timişoara pentru a putea ocupa funcţia de primar, potrivit legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Să vă fie ruşine, domnule Fritz! Faceţi de râs poporul german, pe care noi, românii şi mai ales bănăţenii îl admirăm pentru tot ce a dat el umanităţii în ştiinţă, în artă, în tehnologie etc! În 31 de ani de politică postrevoluţionară, nimeni n-a minţit ca dv în Timişoara! Toţi actorii politici -şi nu mă refer numai la Primari- au avut o minimă decenţă! Dumneavoastră nu aveţi!”, şi-a început Robu postarea pe Facebook.
 
Nicolae Robu a arătat că el a ştiut să managerieze proiectele Timişoarei.
 
”(...) N-am început niciun proiect pe care să nu-l duc la bun sfârşit pe motiv că nu am asiguraţi banii! În România, ca de altfel şi în Germania şi oriunde, nici nu te lasă legea, chiar dacă ai fi inconştient şi ai vrea să faci aşa ceva! Dumneavoastră n-aţi fost în stare de nimic, vârful carierei dumneavoastră reale, nu romanţate, fiind poziţia de secretară a unui pensionar, care cu 10 ani înainte de a vă oferi dumneavoastră acest post de secretară a fost Preşedinte! Cu 10 ani înainte! Şi aveţi tupeul să minţiţi că eu am pornit proiecte fără acoperire şi că dv încercaţi să le salvaţi?! Aţi blocat tot ce am lăsat eu în lucru, aţi stopat licitaţii, aţi reziliat contracte! Asta este tot ce aţi făcut în 4 luni! Totul sub minciuna ordinară că aţi primit o grea moştenire! Eu am postat tabelul cu toate facturile lăsate de mine la plată -la plată, nu în restanţă, dumneavoastră n-aveţi nici măcar înţelegerea termenilor!”, a mai scris Robu.
 
Nicolae Robu a mai scris să a aflat de la membri PLUS că cei care l-au susţinut pe Fritz, acum ”s-au săturat”.
 
”Ce vreţi să faceţi cu banii timişorenilor, domnule?! Eu ştiu din surse interne USR+PLUS, mai bine zis PLUS, pt că s-au săturat de dumneavoastră şi oameni care au crezut că sunteţi altceva! Iată ce vreţi: vreţi să-i prăduiţi prin ong-urile care v-au sprijinit şi alte structuri clientelare! (...) Aţi minţit în dosarul de alegeri, aţi minţit în dosarul de la jurământ, minţiţi continuu din prima zi de mandat! Ia prezentaţi dumneavoastră, în plus faţă de ce v-am cerut legat de bani, dovada că aveţi domiciliul în Timişoara. E simplu: fotocopii după paginile din cartea de identitate şi din paşaport, ambele eliberate de autorităţile germane, în care este înscris domiciliul! Pentru că nu puteţi fi dumneavoastră mai presus de lege în ţara asta, numai pentru că nu-i sunteţi cetăţean!”, a mai scris Robu.
 
Fostul primar mai arată că actualul edil şi-a delegat semnătura pentru că mandatul acestuia este nul de drept.
 
”Crezând că veţi scăpa de DNA, aţi delegat semnăturile şi aţi rămas Primar fără portofoliu -unic în România. Dar dumneavoastră aţi delegat ceva ce de fapt nu aveaţi, domnule! Dumneavoastră nu aveaţi drept de semnătură nicio clipă, pentru că mandatul dumneavoastră este nul de drept din start! Domnule Fritz, cazul Fritz va fi cel mai gras caz al DNA de mulţi ani încoace!”, a mai scris Robu.
 
Recent, Dominic Fritz a scris şi el pe pagina sa de Facebook că ”fosta administraţie lansează, prin trompetele de serviciu, informaţia falsă că i-aş opri proiectele”
 
”Fosta administraţie lansează, prin trompetele de serviciu, informaţia falsă că i-aş opri proiectele. Nimic mai mincinos. De 3 luni de zile nu fac altceva decât să salvez proiectele începute, dar lăsate fie fără bani, fie cu sute de zile de întârziere.  Pentru a doua categorie, dacă vrem să realizăm proiectele, nu există altă soluţie decât rezilierea contractelor cu firmele care nu şi-au făcut treaba şi refacerea licitaţiilor. Este cazul bazelor sportive din Calea Buziaşului şi Calea Şagului. Firmele contractate nici nu mai răspund la mailuri. Deşi angajaţii din Primărie i-au cerut fostului primar să rezilieze contractele şi să refacă licitaţiile încă de anul trecut, acesta nu a avut curaj, probabil că se afla în campanie. Eu sancţionez firmele care nu respectă contractul cu Primăria şi cu comunitatea, aşa cum am făcut şi cu reabilitarea din Piaţa Victoriei, şi refac licitaţiile la care aştept companii serioase, cu capacitatea să deruleze proiectele. Pentru prima categorie lupt să găsesc bani şi sunt şanse mari să reluăm lucrările pe Prezan şi Alexandrescu foarte curând”, a scris Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.