Primarul liberal al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că PNL nu are personalităţi cu scor în sondaje peste scorul partidului. Mai mult, el spune că, în aceste condiţii, este de agreat ca un candidat necunoscut, dar onorabil şi merituos, să ocupe un loc în fruntea unei liste electorale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liberalul Nicolae Robu s-a referit la lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare a PNL sau a "oricărui partid".

"Dacă un partid are personalităţi cu scor în sondaje peste scorul partidului, atunci, fără îndoială, acestea trebuie să fie în fruntea listei (după părerea mea, PNL nu are)", a scris Robu.

Mai mult, a spus el, este de preferat ca pe primele locuri să se regăsească oameni necunoscuţi, dar onorabili.

"Dacă -spaţiu- candidaţii au scor în sondaje sub scorul partidului, atunci trebuie să conteze neagreerea de care ei - inclusiv cei de pe primele locuri! - au parte la electorat (evident, vorbim de percepţii). Asta înseamnă că, în acest caz, este de preferat pe listă un candidat mai puţin cunoscut sau chiar necunoscut - unul onorabil, merituos, desigur -, care nu ţine votanţi potenţiali departe de listă, decât o personalitate cu scor sub scorul partidului, care ar ţine votanţi potenţiali departe de listă", a mai scris Robu.

Edilul timişorean a menţionat că această opinie şi-a exprimat-o de nenumărate ori până acum.

"Dacă cineva se supără pe mine pentru această opinie detaşată de orice persoană -eu n-am nimic personal cu nimeni!-, opinie exprimată de nenumărate ori până acum, la diversele alegeri, nicio problemă. Ştiţi vorba: Amicus Plato sed magis amica veritas (adică: Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul)", a scris Robu, în încheiere.

Recent, Nicolae Robu a declarat că nu este de acord ca lista PNL pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de Crin Antonescu deoarece electoratul PNL are cu totul alte aşteptări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.