Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, i-a adus un omagiu poetului naţional, Mihai Eminescu, compunând o baladă rock pe versurile acestuia. Robu a postat compoziţia pe pagina sa de Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vă ofer o altă compoziţie muzicală a subsemnatului - omagiu poetului nepereche Mihai Eminescu, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Nicolae Robu, alături de înregistrarea baladei compuse.  

”Trăim vremuri tulburi, vremuri în care valorile sunt răsturnate, vremuri în care nimic nu mai este sfânt! Patrie, naţiune, patriotism, cuvinte sfinte altădată, sunt duse astăzi în derizoriu, sunt considerate desuete! La fel, mândria naţională! Haideţi, fraţi români, să fim “anacronici” astăzi şi, în numele tuturor acestor valori şi a atâtor altora, precum dragostea, dreptatea, echitatea, solidaritatea să aducem un omagiu celui care le-a promovat prin poezia sa mai bine ca oricine, genialul nostru poet, naţional şi universal deopotrivă, Mihai Eminescu”, a adăugat Robu.  

Fostul primar a compus o baladă rock pe versurile poeziei ”La steaua”.  

Nu este pentru prima dată când Nicolae Robu cochetează cu muzica. În timpul mandatelor sale de primar al municipiului Timişoara a prezentat compoziţia sa ”Ca marea” şi a promis atunci că va înregistra un album, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.  

Recent, Nicolae Robu a mai postat tot pe Facebook, o altă compoziţie tot pe versurile lui Mihai Eminescu.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.