Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu (PNL) l-a atacat dur, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, pe actualul edil, Dominic Fritz (USR), despre care a arătat că nu are cetăţenie şi nici domiciliu în Timişoara, astfel că "pare neverosimil ca Timişoara să aibă primar în afara legii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La bătaia de joc pe care domnul Fritz o face la adresa Timişoarei, sunt obligat să reacţionez! După trei luni de calomnii la adresa actului meu administrativ, de minciuni aruncate fum în ochii timişorenilor, mă văd obligat să reacţionez fără menajamente! Pentru că eu am dăruit viaţă din viaţa mea acestui oraş şi pentru că ce-am lăsat eu în urmă-mi a schimbat radical oraşul în bine! Dar domnul Fritz a trăit în Timişoara abia din vara lui 2019 şi nici n-are habar de toate aceste schimbări! Aţi căutat-o cu lumânarea, d-le Fritz, eu preş sau sac de box nu stau în faţa nimănui, dacă n-aţi ştiut, veţi lua la cunoştinţă de-acum!”, şi-a început Nicolae Robu postarea pe pagina de Facebook.
 
Robu a arătat că validarea mandatului de primar al lui Dominic Fritz a sfidat Codul administrativ.
 
"Dincolo de vorbe frumoase, iată oferta USR pt Timişoara: Primar - un ins: acceptat drept candidat într-o cârdăşie de grup infracţionar, ştiindu-se din 14.08.2020 că nu îndeplineşte următoarele condiţii ale legii: cetăţenie română şi domiciliu în Timişoara (ştiu corect data, nu?!). Alegerea i-a fost, însă, validată, necontestând-o nimeni în termenele legale; după aceste termene, alegerile nu se mai analizează pe drept civil, ci doar în penal şi... când se vor analiza -în curând, sunt convins!-, va fi spectacol!; acceptat la depunerea jurământului întru sfidarea codului administrativ, neavând domiciliul în Timişoara; păstrat în funcţie întru sfidarea aceluiaşi cod administrativ, neavând domiciliul în Timişoara. Oameni buni, pentru că pare neverosimil ca Timişoara să aibă primar în afara legii - îmi închipui că nu credeţi că poate fi aşa, pentru că nici eu nu am crezut, până când insistenţa unora - altora m-a făcut să citesc cu ochii mei prevederile legale în speţă”, a scris Robu. 
 
Fostul edil a citat din Codul administrativ un paragraf care arată că "Mandatul primarului încetează de drept, în următoarele cazuri: Schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ-teritorială”.
 
"Deci, admiţând că ar fi fost ales legal, mandatul îi devine nul de îndată ce îl obţine, din cauza lipsei domiciliului (el ştie asta, de aceea nu semnează nimic, ci face doar figuraţie pe postul de Primar)”, a mai scris Robu.
 
Nicolae Robu a lansat un atac şi la echipa actualului primar.
 
"Viceprimar -un ins care a pretins în CV că a fost angajat ca inginer pe când era student în anul I, un ins Dublu Repetent; Senator -un ins care s-a declarat cu studii superioare, deşi încă din anul II le-a abandonat (onest, se pretinde că se au studii superioare doar când ele sunt absolvite, o ştie toată lumea!); Consilier personal -cineva, cândva luat / luată cu mascaţii; Director COLTERM, cineva condamnat penal pt gestiune frauduloasă a banilor unei firme în folos propriu (!!!); Consilier personal -cineva fără studii superioare în domeniu, până nu de mult, psd-ist habotnic, convertit în usr-ist sub sloganul “la vremuri noi, tot noi”, afirmat ca jurnalist în primul rând prin veninul din scrierile împotriva mea”, a mai scris Nicolae Robu, în postarea sa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.