Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu le cere autorităţilor să aloce de urgenţă circa 3 milioane de lei pentru achiziţionarea unui nou computer tomograf la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, afirmând că există bani. ”De când sunteţi la putere trebuie să fi încasat -v-am prognozat asta când v-am predat şafeta- cel puţin 500 milioane lei”, afirmă Rubu. În cursul zilei de joi, unitatea medicală a anunţat că s-a defectat computerul tomograf folosit pentru pacienţii cu COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autosităţi, alocaţi de urgenţă absolută circa 3 milioane lei pentru un nou computer tomograf pentru Spitalul Victor Babeş! Aveţi la dispoziţie formula de finanţare pe care eu am folosit-o foarte mult, cu 10% contribuţie locală şi 90% contribuţie Ministerul Sănătăţii! Dar dacă asta nu va funcţiona, alocaţi bani de la bugetul local! Aveţi de unde! De când sunteţi la putere trebuie să fi încasat -v-am prognozat asta când v-am predat şafeta- cel puţin 500 milioane lei! Da, 500 milioane! Iar lucrări de pe urma cărora să vă fi venit facturi mari n-aţi avut, căci aţi oprit tot până foarte recent!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Computerul Tomograf, aparatul cu ajutorul căruia se realizează investigaţiile imagistice pentru depistarea gradului de infecţie cu SARS-CoV-2 la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, nu mai poate fi folosit, după ce a apărut o defecţiune. Pe baza rezultatelor scanărilor CT se poate observa cât este de puternică afectarea pulmonară a pacientului, ceea ce duce la clasificarea în formă medie sau severă a bolii.

Computerul Tomograf de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Doctor Victor Babeş" Timişoara a fost achiziţionat în 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.