Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi a precizat că există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, respectiv acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, de la fiecare minister în parte. Premierul a menţionat că are loc şi o analiză prin care să se asigure coerenţa programelor Sprijin pentru România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul Guvernului s-a discutat dinainte de a intra în ultima lună a primului semestru despre rectificarea bugetară, iar ieri au avut o discuţie mai consistentă. 

”Aşa cum am decis, urmează ca rectificarea bugetară să se producă în prima decadă a lunii august şi există acele angajamente pe care noi trebuie să le respectăm, acea reducere de 10% a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii, de la fiecare minister în parte”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a mai spus că există, de asemenea, analiza prin care să putem să continuăm asigurarea coerenţei programelor Sprijin pentru România, să asigurăm finanţarea a tot ceea ce e rectificare bugetară şi atunci ele trebuie să se rezolve în cadrul rectificării bugetare”. 

Coaliţia a decis tăieri cu 10% la toate ministerele, pentru reducerea cheltuielilor bugetare, la rectificarea din luna august, au precizat surse politice pentru News.ro, decizia fiind luată la şedinţa de marţi, de la Palatul Victoria. De asemenea, s-a discutat despre măsurile care se impun, în condiţiile secetei, o măsură putând fi plata subvenţiei pentru fermieri, în avans, dar şi plata unor despăgubiri pentru cei afectaţi de secetă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.