Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a povestit miercuri că ştie să gătească sarmale olteneşti şi să facă pâine, el mărturisind că va fi împreună cu familia şi nepoţelele, de Crăciun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt cu familia, în fiecare an am fost cu familia, mai ales acum avem o familie largită, avem două nepoţele, trebuie să ne bucurăm de puţinul timp pe care îl avem liber în această perioadă şi nu cred că există o sursă de energie pentru un om de vârsta noastră, decât atunci când eşti în preajmă şi faci micile plăceri ale copiilor”, a spus liderul PNL, într-un interviu la DcNews, despre planurile pentru sărbători.

Întrebat dacă va găti împreună cu soţia sa, Nicolae Ciucă a afirmat că ştie să facă sarmale olteneşti.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există nişte ardei ardei roşii oltenii le spun raci, pentru că sunt roşii, care se usucă la streaşina casei după ce se culeg şi se lăsă se usucă şi se păstrează acolo. Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele”, a povestit Ciucă. Preşedintele PNL a recunoscut că nu ştie să facă cozonac dar îi place să facă pâine. ”Îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să frămânţi, o întorci pe toate părţile, o răsuceşti, o amesteci, până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluţie bună”, a spus el.

Liderul PNL a mai afirmat că merge în dimineaţa de Crăciun la Biserică.

”Încurajez pe toată lumea să meargă la biserică, este locul unde ne întâlnim cu comunitate, este locul unde putem să mai stăm de vorbă. (..) În plus, este foarte importantă predica preoţilor, iar preoţii cu har ne fac să înţelegem mai bine tot ceea ce se citeşte din Evanghelie duminica. Nu strică să ne apropiem de Dumnezeu şi să înţelegem că de acolo vine rostul nostru”, a spus Ciucă.

El a mai povestit că a participat la serbarea nepoatei sale. ”Am avut privilegiul să particip la prima ei serbare şi să o văd pe genunchiul lui Moş Crăciun pe care îl aştepta de mult, bucuria ei a fost fericirea noastră, că am putut să particip, pentru mine unul care nu am avut această ocazie să particip la momentele astea ale fiului meu”, a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va fi pe post de moş Crăciun pe 24 seara, Ciucă a răspuns: ”Voi fi pe post de orice, pentru ele”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.