Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în şedinţa de Guvern, că Executivul a reuşit să asigure îndeplinirea tuturor jaloanelor care fac obiectul analizei la nivelul Comisiei, pentru a putea să înaintăm şi să primim finanţarea pentru cea de-a doua cerere de plată prin PNRR. El a arătat că este vorba de 2,8 miliarde de euro, bani foarte necesari pentru proiecţia bugetară a anului 2023 şi pentru implementarea tuturor reformelor şi investiţiilor pe care noi le avem asumate prin PNRR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern că un aspect foarte important îl reprezintă pregătirea tuturor deciziilor pe care Guvernul trebuia să le ia astfel încât să îndeplinim toate jaloanele, în vederea înaintării către Comisia Europeană a cererii de plată numărul 2. 

”Am avut discuţii cu toate ministerele implicate, am avut la începutul săptămânii discuţii în cadrul comitetului interiministerial pentru PNRR, am discutat fiecare punct în parte şi am reuşit în felul acesta să asigurăm îndeplinirea tuturor jaloanelor care fac obiectul analizei la nivelul Comisiei, pentru a putea să înaintăm şi să primim finanţarea pentru cea de-a doua cerere de plată”, a spus şeful Executivului. 

Ciucă a afirmat că ”discutăm de 2,8 miliarde de euro, sunt bani foarte necesari pentru proiecţia bugetară a anului 2023 şi pentru implementarea tuturor reformelor şi investiţiilor pe care noi le avem asumate prin PNRR”.

”Astfel, cu puţin timp în urmă am semnat şi primul contract pentru proiectele de realizare a centralelor pe cogenerare şi în felul acesta, la nivelul municipiului Constanţa, va intra în procesul de ocnstrucţie prima centrală de acest fel, o centrală care va avea asigurată capacitatea tehnologică pentru obţinerea cât mai eficientă a energiei electrice şi energiei termice într-un municipiu în care ştim foarte bine că sunt probleme care trenează de foarte mulţi ani”, a mai spus premierul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.