Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, despre preluarea de către PNL a Ministerului Mediului, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii, că ”PNL nu vrea absolut nimic”. ”Vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării”, a mai afirmat preşedintele PNL, el adăugând că sunt discuţii care se duc în spaţiul acesta al interpretărilor pe o ipoteză sau alta. Premierul a mai spus că modul în care se va realiza această rocadă este o chestiune tranzitorie care în două trei săptămâni de aici încolo se va realiza şi îşi vor vedea în continuare de treabă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Naţional Liberal nu vrea absolut nimic, vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării, aşa cum am făcut-o şi până acum, vrem să asigurăm stabilitate politică, avem nevoie mai mult decât oricând de această stabilitate şi vreau să subliniez că atât împreună cu partenerii de coaliţie dar şi în întâlnirile pe care le avem cu reprezentanţi ai autorităţilor din ţară dar şi cu reprezentanţi ai ambasadelor şi în întâlnirile bileterale pe care le-am avut, cu toţii întreabă de modul în care vom asigura guvernarea României şi le răspund tuturor că vom asigura guvernarea cu responsabilitate”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a arătat că ”sunt discuţii care se duc în spaţiul acesta al interpretărilor pe o ipoteză sau alta”.

”În acest moment vă rog să aveţi încredere că suntem oameni cât se poate de responsabili şi vom face în aşa fel încât să asigurăm preluarea guvernării la sfârşitul lunii mai. Eu înţeleg prin oficial că formal înseamnă că s-a semnat o hârtie, s-a solicitat absolut formal. Nu s-a procedat la nicio abordare formală, nu sunt astfel de discuţii în momentul de faţă care să ne ducă la o decizie, ca atare sunt discuţii”, a arătat Ciucă.

Întrebat despre o posibilă ieşire a UDMR de la guvernare, preşedintele PNL a spus: ”Este o decizie a fiecărui membru al coaliţiei. (..) UDMR, ca şi PSD, împreună să găsim acea soluţie care a fost agreată şi este în continuare agreată, încă o dată, nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru una sau două persoane. Este o chestiune absolut de responsabilitate pentru ţară”.

”Nu văd rostul la aceste discuţii”, a mai spus premierul, întrebat dacă se discută despre un schimb la rotativă cu  portofoliul Energiei. 

”Atât timp cât suntem în coaliţie şi atât timp cât suntem aşezaţi la masa guvernării şi ne preocupăm de ce avem de rezolvat la Guvern, modul în care se va realiza această rocadă este o chestiune tranzitorie care în două trei săptămâni de aici încolo se va realiza şi noi ne vom vedea în continuare de treabă”, a menţionat preşedintele PNL. 

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni, despre faptul că PNL vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii, că a aflat astăzi oficial, până acum a fost pe surse. Nu suntem de acord, a precizat deputatul, el arătând că iau în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.