Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că la nivelul fiecărui minister va trebui să se asigure reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%, fiind vorba despre măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului. Despre colectarea taxelor, premierul a amintit că începând cu luna iulie, devin obligatorii e-factura şi radarul mărfurilor şi a spus că a discutat cu ministrul Finanţelor şi cu şeful ANAF despre acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul a vorbit despre măsurile din programul Sprijin pentru România II, care ”impactează pe ceea ce înseamnă continuare programului de guvernare. 

”La nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare. Vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaşi măsurile necesare, astfel încât să ne putem încadra în acest procent”, a spus el. 

Premierul a mai spus că la nivelul colectărilor la buget, Guvernul şi-a asumat, prin instituţiile statului, cu preponderenţă prin ANAF, să avem o colectare cât mai eficientă.

”Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-factura şi radarul mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanţelor, şeful ANAF, concentrăm toată atenţia pe ceea ce înseamnă evaziunea fiscală” a precizat Ciucă. 

Şeful Executivului a menţionat că sunt măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.