Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, după întâlnirea cu Asociaţia Municipiilor din România, că Guvernul are nevoie să menţină această linie de comunicare şi dialog, pentru că municipiile reprezintă, din punctul lui de vedere, motorul şi modelul de dezvoltarea societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Am avut întâlniri aproape la intervale de timp foarte bine asumate de către noi, la începutul guvernării, ne-am respectat această promisiune şi astăzi am participat din nou la activitatea Asociaţiei Municipiilor din România şi avem nevoie ca împreună să menţinem această linie de comunicare şi dialog, pentru că municipiile reprezintă, din punctul meu de vedere, motorul şi modelul de dezvoltare pentru societate”, a spus premierul. 

Nicolae Ciucă a arătat că ”este nevoie să recunoaştem toate aspectele care sunt pe agenda autorităţilor locale dar şi a Guvernului în ceea ce priveşte anumite aspecte de natură punctuală dar şi altele de natură structurală care doar prin dialog şi măsuri, cum a fost cea a descentralizării, putem cu adevărat să continuăm acest proces pe care şi l-au asumat prin programul de guvernare”.

”Ca atare, este nevoie să asigurăm pe de o parte sprijinul de la nivel central dar partea de execuţie şi implementare revine autorităţilor locale şi noi ne asigurăm de tot ceea ce putem în acest moment, pentru a-şi îndeplini obiectivele asumate la nivelul municipiilor”, a afirmat el. 

Ciucă a menţionat, despre majorarea salariilor din administraţia locală, că a fost această discuţie.  ”Ştim cu toţii că a fost o lege care a fost aprobată în Parlament, a fost contestată, este în analiză la CCR şi odată ce va exista o decizie a Curţii Constituţionale, vom proceda în consecinţă”, a spus Ciucă. 

Premierul a mai spus că nu au fost discutate aspectele legate de Anghel Saligny, au fost discutate aspectele legate de implementarea PNRR, de descentralizarea şi asumarea implementării proiectelor prin PNRR şi cele prin caxdrul financiar multianual (..) şi evitarea decomiterii banilor din cadrul 2014-2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.