Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după condamnările în dosarul Colectiv, că nu poate să promită că rezolvă un spital de arşi într-un an sau doi, iar lipsa acestui spital se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră o are. Prim-ministrul a mai afirmat că a discutat cu ministrul Sănătăţii şi este obligatoriu să se înfiinţeze acea Agenţie de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti, pentru a începe construcţia spitalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Decizia a fost luată astăzi de instanţă şi este o decizie care trebuie respectată, se execută şi nu se discută”, a spus el. 

Premierul a fost întrebat şi despre lipsa unui spital mare de arşi în România. ”Faptul că astăzi nu avem un spital de mare arşi se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră o are, nu numai în spitalul de mari arşi ci şi în celelalte mari proiecte care noi am gândit că trebuie înfăptuite”, a precizat Ciucă, arătând că sunt două elemente importante, pentru dezvoltarea ţării, şi anume dezvoltarea sistemului de educaţie şi dezvoltarea celui de sănătate. 

”Până în acest moment, este cât se poate de uşor de realizat că nu am făcut paşi importanţi către acest obiectiv de realizare a spitalelor. Au fost promise la un moment dat şi 8 spitale, de la 8 au rămas 3, ele sunt demarate cu mulţi ani în urmă. Am discutat şi într-o şedinţă de Guvern anterioară, cred că săptămâna trecută, împreună cu ministrul Rafila şi este obligatoriu, la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze acea Agenţie de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti”, a spus el. 

Prim-ministrul a mai afirmat că, odată ce realizează înfiinţarea acestei agenţii, să demareze şi construcţia de spitale. 

”Faptul că nu avem un spital de arşi, într-adevăr, în acest moment, cazurile grave şi când avem un număr mare de persoane care au suferit sau suferă în urma unui astfel de accident, ei sunt trataţi în altă ţară. Nu pot să promit că rezolvăm un spital de arşi într-un an sau doi”, a mai declarat premierul. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.