Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, că detaliile tehnice privind măsura amânării ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni urmează a fi stabilite prin OUG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, marţi, că măsura amânării ratelor la bănci a fost discutată cu gubernatorul BNR şi ministrul de Finanţe. 

”Criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite. Cert este că, la nivelul coaliţiei, s-a luat decizia să avem această OUG”, a afirmat premierul.  

Potrivit acestuia, a fost stabilită o perioadă de 9 luni ”pentru că a fost o decizie similară şi ea a fost aplicată tot pentru 9 luni”.  

Întrebat dacă cei care amână ratele vor ajunge să plătească dobândă la dobândă, premierul a precizat: ”Este vorba despre dobândă la dobânda în care nu se plăteşte împrumutul. Această dobândă poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia, deci pe mai mulţi ani”.  

Liderii coaliţiei au convenit, luni seară, o serie de măsuri care se vor aplica de la 1 iulie, una dintre ele fiind posibilitatea amânării ratelor pentru 9 luni.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.