Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat miercuri că nu crede că a fost o încetare a participării UDMR la guvernare pe o situaţie conflictuală şi că a rămas în dialog cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, să aibă susţinere parlamentară pentru obiectivele coaliţiei de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu am avut niciodată o abordare conflictuală şi în politică trebuie să existe permanent dialog. Nu cred că a fost o încetare a participării UDMR la guvernare pe o situaţie conflictuală. Ca atare, relaţiile şi modul de agreere a obiectivelor politice nu trebuie să fie afectate de acest lucru”, a spus Ciucă.

El a precizat: ”Am rămas în dialog cu domnul Kelemen Hunor să avem susţinere parlamentară pentru obiectivele coaliţiei de guvernare”.

Liderul PNL a mai spus că a fost cât se poate de sincer şi onest în a relata modul în care s-au desfăşurat aceste negocieri cu UDMR.

”Am spus foarte clar că PNL a avut ca primă opţiune de negociere rămânerea în protocol. În momentul în care nu s-a putut asta, s-a ales opţiunea ca fiecare dintre celelalte două partide, PNL şi PSD, să ofere un minister UDMR-ului. În aceste discuţii, când a fost vorba despre ce poate să ofere PNL şi a fost şi solicitarea UDMR pentru ministerul Dezvoltării, a fost ministerul Energiei. Un minister pe care l-am dat. Aici a ieşit din joc puterea noastră de a oferi şi deschiderea la dialog”, a mai afirmat Ciucă. 

Liderul PNL a ţinut să precizeze că liberalii au oferit ministerul Energiei celor de la UDMR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.