Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în şedinţa Executivului, că pe ordinea de zi se află două hotărâri de Guvern prin care Guvernul se asigură că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii, în cele două porturi de relevanţă, Portul Constanţa şi Portul Galaţi. El a arătat că este vorba de peste 5 miliarde de lei, investiţii care sunt în mod special destinate atât serviciilor publice cât şi dezvoltării componentei feroviare, fiind vorba de 250 de kilometri de cale ferată ce asigură continuarea dezvoltării operaţionale a portului Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem două hotărâri de Guvern prin care ne asigurăm că vom continua lucrările de dezvoltare a infrastructurii, în cele două porturi de relevanţă, Portul Constanţa şi Portul Galaţi. Discutăm de peste 5 miliarde de lei, investiţii care sunt în mod special destinate atât serviciilor publice cât şi dezvoltării componentei feroviare, fiind vorba de 250 de kilometri de cale ferată, ce asigură continuarea dezvoltării operaţionale a portului Constanţa”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că la portul Galaţi discutăm despre investiţii care vor asigura dezvoltarea componentei de transport multimodal.

”Portul Galaţi a căpătat o relevanţă aparte, în acest moment, odată cu declanşarea războiului din Ucraina şi sprijinul pe care ţara noastră l-a asigurat prin reoperaţionalizarea căii ferate de la Galaţi la Giurgiuleşti.

”În acelaşi timp, trebuie să vedem proiectul mare, prin care ne asigurăm de conectivitatea prin fluviul Dunărea, între fluviile Dunărea şi Rin. Ca atare, este o componentă de transport european, face parte dintre-un program de transport european şi asigurăm toate premisele ca acest obiectiv să se îndeplinească”, a mai afirmat premierul Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.