Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi, în conferinţa comună cu Manfred Weber, la sediul PNL, că în documentul final al Congresului PPE de la Bucureşti se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline, şi cu frontiera terestră, a spaţiului Schengen şi că vor vedea cum vor vota colegii noştri din Austria. El a menţionat că nu există încă o întâlnire bilaterală stabilită cu reprezentanţii Austriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu va fi vorba doar despre o declaraţie prietenoasă ci va fi o cuprindere în documentul final al Congresului, prin care se solicită ca România să devină membru cu drepturi depline, respectiv şi cu frontiera terestră, a spaţiului Schengen. Ceea ce este foarte important de subliniat este că în acest moment, din toate punctele de vedere, România, din punct de vedere tehnic a îndeplinit de mulţi ani în urmă şi îndeplineşte în continuare şi mai mult, sunt măsură în continuare prin care nu facem altceva decât să întărim siguranţa frontierelor României, spaţiului Schengen şi ale UE”, a spus preşedintele PNL, despre discuţiile din Congresul PPE privind aderarea României la spaţiul Schengen şi pe terestru.

Ciucă a precizat că nu crede că discutăm de compromis ci ”este vorba despre o realitate”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Noi despre asta vrem să discutăm şi despre am discutat tot timpul. Suntem membri ai unei familii politice de centru dreapta care promovează tot ceea ce ţine de acest atribut al libertăţii, libertatea de mişcare trebuie să fie inclusiv pentru românii care ies sau se întorc în ţară. Avem peste 4 milioane de români care lucrează în ţări din UE, în ţări din spaţiul Schengen şi Marea Britanie, care muncesc profesionist şi care au o contribuţie serioasă la PIB-ul ţărilor unde îşi desfăşoară activitatea. Pe cifre, românii care muncesc în afaţa ţării au o contribuţie evaluată la 120 de milioane de euro, anual. Ca atare, cred că este normal să le fie recunoscut acest drept de a putea să vină acasă fără să mai stea la rând atunci când trebuie să treacă punctele de trecere a frontierei”m a explicat Ciucă.

Liderul liberal a menţionat că ne dorim să avem această creştere economică şi este foarte bun acest slogan: Made in Europe, similar cu cei din SUA, astel că este clar că trebuie să avem şi libertatea de circulaţie a tot ceea ce înseamnă spaţiul care cuprinde şi România, care are un potenţial de afaceri şi oportunităţi de dezvoltare de afaceri recunoscute de toată lumea.

”Dincolo de cetăţeni, discutăm de libertatea de mişcare în interiorul sectorului de business. Este absolut necesar ca aceste puncte de trecere să fie deschise (..) pentru că în afaceri, timpul înseamnă bani şi nimeni nu e dispus să piardă bani stând la rând în punctele de trecere a frontierei. Vom face în aşa fel încât, pe baza acestor discuţii, vom discuta cu toţi liderii europeni prezenţi aici, vom avea o decizie în documentul final al Congresului şi vom vedea cum vor vota colegii noştri din Austria. Şi desigur vom veni cu toate argumentele ca să îşi aschimbe decizia”, a spus Ciucă.

Preşedintele PNL a mai spus că în acest moment nu există o întâlnire bilaterală stabilită cu Austria, în cadrul Congresului.

”Vom face tot ceea ce este necesar să ne transmitem mesajele pentru ceea ce reprezintă dreptul nostru de a fi membri ai Spaţiului Schengen”, a mai arătat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.