Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat miercuri că în perioada 1 ianuarie- 30 sept 2023, au fost 20.598 de sesizări de suspiciune de abuz, exploatare, neglijare la adresa copiilor la numărul unic naţional al Copilului, 119 iar 13.340 de sesizări au fost confirmate, ceea ce este un număr foarte mare. Ministrul a mai spus că 11.421 au fost cazuri înregistrate în familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a declarat în emisiunea Insider Electoral de la Prima News, despre numărul unic al Copilului, 119, că în perioada 1 ianuarie - 30 sept 2023, au fost 20.598 de sesizări de suspiciune ide abuz, exploatare, neglijare la adresa copiilor, primite la DGASPC-urile din ţară. .

MInistrul a precizat că, din totalul acestor apeluri, 13.340 au fost confirmate, un număr foarte mare, şi 11.421 au fost cazuri înregistrate în familie.

”Numărul este accesat de tot mai muţi copii, nu e vorba doar de cei din sistemul de protecţie, ci şi din afară, au început să prindă curaj”, a arătat ministrul Familiei.

Natalia Intotero a menţionat că de asemenea, numărul e urgenţă dedicat victimelor violenţei  0800 500 333, weste un număr accesat din ce în ce mai mult, pentru că fiecare victimă primeşte rapid susţinere din parte statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.