Deputatul USR Claudiu Năsui a criticat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit TV, intenţia PNL privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare, anunţată de liderul partidului Florin Cîţu. ”Mi-e aproape ruşine să vorbesc despre alegeri, în momentele astea, când nu este subiectul care interesează românii”, a spus Năsui, precizând că PNL şi PSD ”s-au proptit într-o super majoritate la guvernare şi acum îi interesează alegerile, cu războiul la uşă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că preocuparea ar trebui să fie alta. Numai Florin Cîţu putea, când izbucneşte războiul la graniţă, când avem criză energetică nu e terminată, romînii suferă printr-o sărăcire, coşul de consum, preţurile au crescut, carburanţii cresc, chiar este ultima mea problemă dacă parlamentarele şi locale sunt comasate sau nu în 2024”, a spus deputatul USR despre dorinţa liberalilor de a comasa alegerile locale şi parlamentare în 2024. 

Fostul ministru al Economiei a precizat că ”nu crede că interesează de fapt pe cineva, ci cum trecem de anul acesta, care se  anunţă un an greu, pentru că importăm gaz, nu dăm drumul la investiţii, iar anul acesta trebuie să fie al investiţiilor în energie pentru a face faţă iarna viitoare”.

”Mi-e aproape ruşine să vorbesc despre alegeri, în momentele astea, când nu este subiectul care interesează românii. S-au proptit într-o super majoritate la guvernare şi acum îi interesează alegerile, cu războiul la uşă şi cu toate aceste creşteri de preţuri. Nu aceasta este problema esenţială a României”, a afirmat deputatul USR. 

Despre argumentul că, prin comasarea alegerilor se vor economisi bani, deputatul USR a răspuns: ”Astăzi, în Parlamentul României s-a mai înfiinţat o agenţie de stat, încă una. Tot azi aud că vor să crească PNDL-ul, programul acesta mamut, cu vreo 15 miliarde. Oamenii ăştia nu sunt în căutarea de soluţii de a economisi bani, este o picătură cât se economiseşte, faţă de cheltuielile pe care le vedem zilnic, dacă nu săptămânal prin Parlament şi Guvern. 

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, despre comasarea alegerilor locale şi parlamentare, în 2024, că aşa îşi doreşte şi că se va găsi soluţia legală pentru acest lucru, deşi există o decizie a CCR care interzice acest lucru.

El a precizat că avantajul este că ar fi mai puţine costuri pentru România, ţinând cont că în acel an sunt patru tipuri de alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.