Deputatul Claudiu Năsui a anunţat, miercuri, că USR depune un pachet de măsuri pentru debirocratizare care este semnat inclusiv de parlamentari de la PSD şi ALDE, printre măsuri fiind eliminarea necesităţii ca o persoană să fie asociat unic într-o singură firmă, eliminarea a două acte pentru înregistrarea sediului social şi uşurarea procesului prin care un antreprenor trebuie să ia aviz de la toţi vecinii cu care are pereţi comuni dacă vrea să-şi înfiinţeze o firmă, chiar dacă aceasta nu are activitate la sediul respectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna trecută am reuşit să depunem un pachet de trei măsuri pentru debirocratizarea şi uşurarea înfiinţării de întreprinderi în România. Este vorba de eliminarea necesităţii să existe o singură firmă care are un asociat unic (...) De asemenea, ne gândim să scoatem două acte care sunt necesare înregistrării sediului social. După cum ştiţi, sediul social este un adevărat calvar de schimbat şi ne dorim să uşurăm procesul în care un antreprenor trebuie să ia aviz de la toţi vecinii cu care are pereţi comuni dacă vrea să îşi înfiinţeze o firmă, chiar dacă aceasta nu are activitate la sediu”, a declarat Năsui.

El a precizat că sunt şanse mari ca proiectul legislativ să fie aprobat pentru că nu are impact bugetar negativ.

"Am luat semnături de la mai multe partide, inclusiv de la partide aflate la guvernare - PSD, ALDE - dar şi de la PNL. Şansele sunt destul de solide să treacă (proiectul legislativ - n.r.), mai ales că nu are impact bugetar negativ. Dimpotrivă, dacă creşte activitatea economică în urma acestei debirocratizări, s-ar putea chiar să avem un impact bugetar pozitiv, care să ajute bugetul României să facă faţă cheltuielilor la care s-a angajat, fără să trebuiască să taie din alte locuri sau să crească taxe", a afirmat deputatul Claudiu Năsui.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.