Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că agenda PNL înseamnă "abuz de putere, austeritate, nimic pentru oameni şi pentru nevoile lor imediate". El i-a transmis premierului Orban că stă şi visează cum să îşi păstreze fotoliul de premier "şi miniştrii fac numai prostii". "Vă rog să vă treziţi. Aveţi colegi care să vă spun pompierul atomic, aţi preluat extinctorul de la Iohannis, e o competiţie care să stingă focurile aprinse de miniştri în fiecare zi", a spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă până ieri înainte de şedinţa de guvern eram îngrijorat de ceea ce se întâmplă, după şedinţă şi după discursul lui Orban, sunt revoltat. Mă mir că un om cu o asemenea strucutră antidemocratică, un om care nu poate digera democraţia a putut să ajungă prim-ministru. În loc să guvernaţi România, de trei luni staţi şi visaţi cum să vă păstraţi scaunul, iar România zace la marginea democraţiei. O ţară nu poate fi condusă prin angajări de răspunderi şi zeci de OUG. Nimeni nu şi-a permis până acum o încălcare a statului de drept", a afirmat Marcel Ciolacu, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El a spus că o ţară nu poate fi condusă cu împrumuturi uriaşe şi împotriva cetăţenilor săi.

"Aţi primit un mandat să vă ocupaţi de problemele oamenilor, dar agenda PNL nu e şi agenda oamenilor. Agenda PNL înseamnă abuz de putere, austeritate, nimic pentru oameni şi pentru nevoile lor imediate", a susţinut Ciolacu.

El i-a transmis lui Orban că trebuie să plece întrucât în trei luni guvernul a adus haos şi instabilitate.

"Staţi şi visaţi cum să vă păstraţi fotolioul de premier şi miniştrii fac numai prostii. Vă rog să vă treziţi. Aveţi colegi care să vă spun pompierul atomic, aţi preluat extinctorul de la Iohannis, e o competiţie care să stingă focurile aprinse de miniştri în fiecare zi. Aţi scăpat total lucrurile de sub control, nu aveţi un plan pentru români. (...) Aţi chemat din nou FMI în ţară, nu s-a mai întâmplat din criza economică. Ce semnal este acesta pentru ţară, pentru investitori, pentru ratingul pe care l-aţi prăbuşit?", a adăugat Ciolacu.

El l-a întrebat şi pe ministrul de Finanţe unde sunt banii, "că nu sunt în spitale, autostrăzi, şcoli nu sunt, nici în pensii şi salarii".

"E un guvern al răului absolut. Nici nu ştiţi cât de mic începeţi să fiţi", a încheiat Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.