Deputatul USR Monica Berescu susţine că, potrivit proiectului de buget pentru 2022, cercetarea rămâne o prioritate doar pe hârtie şi că “după ce a pus un ministru de carton, plagiator şi mincinos, această coaliţie a hoţiei desconsideră din nou acest domeniu“.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În bugetul pe 2022 acordarea din fonduri publice a 1 la sută din produsul intern brut pentru cercetare – măsură prevăzută şi în Ordonanţa Guvernului nr.57/2002 privind cercetarea ştiinţifică şi dezvoltarea tehnologică se prorogă. Mai exact, cercetarea nu va primi 1 la sută din PIB, deşi în programul de guvernare al USL 2.0 există un angajament în acest sens“, scrie deputatul USR Monica Berescu pe Facebook.

Ea adaugă că bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării prevede o majorare cu doar 0,6 la sută faţă de anul precedent, procent care nu acoperă nici măcar inflaţia.

“Domeniul cercetării rămâne o prioritate doar pe hârtie. După ce a pus un ministru de carton, plagiator şi mincinos, această coaliţie a hoţiei desconsideră din nou acest minister atât de important pentru modernizarea României“, afirmă deputatul USR, Monica Berescu.

Totodată, Berescu consideră că în timp ce “România educată a lui Klaus Iohannis rămâne un slogan de campanie“, Administraţia Prezidenţială va avea anul viitor un buget cu 23 la sută mai mare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.