Reprezentanţi ai Comisiei pentru Petiţii din Parlamentul european se vor afla în România, săptpmâna viitoare, pentru a evalua situaţia tăierilor ilegale de păduri, semnalate în diferite petiţii, dar şi situaţia urşilor. Anunţul a fost făcut de eurodeputatul Vlad Gheorghe, care a precizat că vor lua parte reprezentanţi din România, Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Săptămâna viitoare avem misiune a Parlamentului European pentru pădurile României! Am solicitat această vizită oficială a colegilor din Comisia pentru Petiţii ca să vadă la faţa locului situaţia tăierilor ilegale semnalate de numeroase petiţii ale cetăţenilor români. Analizăm şi situaţia urşilor din România alături de eurodeputaţi din Austria, Bulgaria, Estonia şi Spania în numeroase întâlniri cu autorităţi şi societatea civilă”, a transmis europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Acesta anunţă că misiunea se va afla la Bucureşti pe 15 mai, la Sfântu Gheorghe în Covasna pe 16 mai şi Suceava pe 17 şi 18 mai.

”Ne vedem cu ministrul Mediului, Tánczos Barna, cu reprezentanţi ai MAI, cu magistraţi, autorităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de resort, inclusiv cele silvice, cu petiţionarii care au adus aceste subiecte în Parlamentul European, precum Daniel Bodnar şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care luptă neobosit să salveze pădurile şi fauna din România”, a mai transmis sursa citată.

Gheorghe a menţionat că din România mai participă Nicolae Ştefănuţă, Cristian Terheş şi Lorant Vincze, iar întreaga delegaţie a Parlamentului European reprezintă toate grupurile politice.

”Am considerat că este în interesul României ca eurodeputaţii să meargă în munţii noştri, să vadă câtă frumuseţe şi bogăţie naturală există la noi şi să fie cu atât mai motivaţi să luăm împreună acele măsuri care să ne ajute să păstrăm biodiversitatea şi preţioasele habitate pentru generaţiile viitoare. Mediul ne priveşte pe noi toţi şi nu are graniţe - cu cât înţelegem asta mai devreme, cu atât vom avea sorţi de izbândă în a-l proteja pentru noi şi copiii noştri”, a mai transmis Vlad Gheorghe.

Potrivit acestuia, până când Procurorul Verde European va fi funcţional, ”avem multe alte căi de acţiune împotriva infractorilor de mediu, iar autorităţile naţionale trebuie să-şi facă treaba şi să aplice legile în vigoare”.

”Atât instituţiile, cât şi societatea civilă şi cetăţenii au în Parlamentul European, în Comisia pentru Petiţii, în mine şi colegii mei parteneri fără echivoc pentru găsirea celor mai bune soluţii de protecţie a mediului şi a sănătăţii noastre”, a mai precizat eurodeputatul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.