Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, miercuri seară, după anunţul lui Marian Munteanu de renunţare la candidatură, că ”PNL a pierdut un primar şi a câştigat un membru de valoare" şi că decizia luată de Munteanu îl onorează şi pe el ca membru al PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Ionescu-Quintus a afirmat că a cerut să ia cuvântul, în conferinţa de presă a PNL, imediat după Marian Munteanu, pentru a-i mulţumi acestuia pentru decizia de a se retrage.

"PNL a făcut greşeala de a se adresa unui nemembru al partidului ce a nemulţumit pe mulţi din media care au spus că degeaba suntem un partid mare, dacă nu avem un candidat propriu", a spus liderul de onoare al PNL despre faptul că s-a abţinut atunci când a fost nominalizat Munteanu, adăugând că partidul trebuia să aibă "rezerve nu de candidaţi, ci de situaţie".

Ionescu-Quintus a spus că atmosfera de ostilitate faţă de candidatura lui Marian Munteanu a fost nejustificată, neexistând motive serioase pentru a desemna un alt candidat. ”Noi nu am avut şi nu avem motive să retragem candidatura aceasta. Chestia cu Securitatea... Eu am luptat doi ani ca să îmi mai spăl din obraz”, a spus Quintus.

"Domnul Marian Munteanu a făcut un gest cum rareori se întâmplă printre noi, printre românaşi (...) Am pierdut un primar şi am câştigat un membru de onoare al PNL", a spus Quintus, care l-a felicitat pe Munteanu pentru gestul său.

Preşedintele de onoare al PNL a spus că a discutat cu Marian Munteanu în cursul serii de luni despre chestiunea retragerii. ”Niciun lider nu a spus «de ce aţi făcut greşeala asta» Nu, mai de jos. Singura soluţie pe care o avem e numai un gest de înaltă ţinută omenească şi boierească, în sensul bun al cuvântului, este să faceţi dumneavoastră acest gest. Ştiu că nu mi-e uşor să vă cer, dumneavoastră decideţi”, a relatat Ionescu-Quintus despre discuţia cu Munteanu.

”Este de datoria mea ca preşedinte de onoare al acestui partid să îi spun domnului Munteanu că gestul său mă onorează şi pe mine ca membru al PNL, că îl asigur de întreaga mea preţuire, sunt convins că vor veni împrejurări în viitorul nu foarte îndepărtat, că la vârsta mea nu mă gândesc îndepărat, în care vom putea să colaborăm”, a conchis Mircea Ionescu-Quintus.

Marian Munteanu a anunţat că renunţă la intenţia de a candida pentru Primăria Generală din partea PNL invocând lipsa unei echipe de candidaţi la primăriile de sector care să-l susţină fără rezerve şi acuzaţiile la adresa sa, pe care le consideră fără temei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.