Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a făcut, marţi, o vizită oficială de lucru în România, a afirmat că nu au început discuţii cu privire la succesiunea la conducerea NATO, întrebat dacă Klaus Iohannis ar putea ocupa o funcţie de conducere în structura Alianţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Geoană a fost întrebat, marţi, în cadrul vizitei oficiale de lucru pe care a făcut-o în România, ce şanse are Klaus Iohannis să ocupe o funcţie în NATO.  

”Din câte ştiu eu, discuţii cu privire la succesiunea la conducerea NATO încă nu au început. Dar, încă o dată, deciziile cu privire la NATO sunt luate de către statele aliate şi, în momentul potrivit, aliaţii vor lua o decizie cu privire la viitorul secretar general când acest post va deveni liber şi acest moment îl vom vedea în perioada următoare”, a afirmat Geoană.  

Acesta a precizat că, la summitul NATO din martie, liderii Alianţei i-au solicitat secretarului general Stoltenberg să mai stea la conducerea NATO cel puţin încă un an.  

La începutul acestui an, preşedintele Klaus Iohannis a fost menţionat de DPA printre posibilii candidaţi la funcţia de secretar general al NATO. 

Întrebat despre această posibilitate, Iohannis a afirmat: “Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aş evalua-o foarte serios şi aş face o declaraţie publică”.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.