Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a declarat, joi, că legea nu permite decât secţii de votare diferite pentru referendum şi alegerile europarlamentare. De fapt, Legea 3/2000 privind referendumul prevede contrariul. Liderul PNL Ludovic Orban consideră că liderii PSD nu se dezmint şi cochetează cu infracţiuni legate de refeerendum, el susţinând că secţiile de votare sunt în mod obligatoriu comune, conform Legii referendumului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Ludovic Orban: Liderii PSD nu se dezmint şi cochetează cu infracţiuni legate de referendum. Secţiile de votare sunt în mod obligatoriu comune, conform Legii referendumului
CITEȘTE ȘI Cătălin Rădulescu: La referendum vor fi secţii separate. E o mare deplasare, 10-20 de metri?

„Legea nu ne permite decât secţii de votare diferite. Aduceţi-vă aminte că, atunci când a fost organizat un referendum în paralel cu orice alt scrutin electoral, au fost secţii de votare diferite”, a declarat coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, înaintea unei şedinţe la care participă Liviu Dragnea şi liderii locali ai partidului.

Potrivit articolului 15 indice 1 alineatul 1 din Legea referendumului 3/2000, „în situaţia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfăşurat pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, respectiv pentru alegerea Preşedintelui României ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea şi desfăşurarea referendumului se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare, după caz”.

„În situaţia prevăzută la alin. (1), ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare, operaţiunile electorale fiind îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale, constituite potrivit legii”, mai prevede legea.

Senatorul USR Florina Presadă a anunţat, miercuri, că PSD se pregăteşte să dea ordonanţă de urgenţă pentru ca alegerile europarlamentare şi referendumul să fie organizate în secţii de votare separate.

Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, joi, la RFI, că în mod sigur vor fi secţii de votare separate pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum, iar cine vrea să voteze la consultarea populară va trebui să se deplaseze 10-20 de metri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.