Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a solicitat Corpului de control al premierului Mihai Tudose să cerceteze activitatea birourilor de promovare externă, controlul demarând în urmă cu două zile. Măsura vine după ce ministrul Dobre a decis în urmă cu trei luni desfiinţarea birourilor de promovare din străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am rugat Corpul de control al premierului să se ocupe de aceste verificări. Controlul a demarat în urmă cu două zile. Actele sunt la sediul Ministerului Turismului şi privesc toată activitatea birourilor de promovare din străinătate”, a declarat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru News.ro.

Acesta estimează că va avea deja primele concluzii într-o lună-două.

Ministerul Turismului a decis în urmă cu trei luni să desfiinţeze birourile externe de promovare, motivând nereguli descoperite de Curtea de Conturi a României. 

Este vorba de birourile din Berlin, Roma, Viena, Londra, Varşovia, Moscova, Paris şi New York, fiecare cu câte un angajat.

Patronatele din turism şi reprezentanţi ai sectorului au criticat această măsură, motivând că măsura va avea efecte negative şi că nu au existat consultări înainte.

Birourile externe de promovare vor fi redeschise după ce se reglementează noţiunea de ”ataşat în turism”, iar când vor demara concursurile pentru posturile respective, angajaţii vor avea statut diplomatic, susţine ministrul.

În cadrul Comitetului Consultativ în Turism se vor decide ţările unde îşi vor desfăşura activitatea noile birouri de promovare externă.

În următoarea perioadă, Ministerul Turismului, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Muncii, vor elabora un statut al angajaţilor din reprezentanţele de promovare turistică externe şi un regulament de concurs, în baza căruia să fie ocupate aceste posturi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.