Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a fost chemată de către PSD în plenul de lunea viitoare al Camerei Deputaţilor, de la ora 16.00, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta situaţia deceselor din cauza COVID-19. Solicitarea a fost aprobată miercuri de către Biroul permanent al forului legislativ. Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, cererea pentru înfiinţarea comisiei de anchetă cerută de către social-democraţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La solicitarea PSD, ministrul Sănătăţii va veni luni în Parlament să prezinte raportul preliminar privind decesele de COVID-19. Românii au dreptul să ştie adevărul. Familiile care şi-au îngropat apropiaţii, bolnavii cronici lipsiţi de tratamente sau intervenţii medicale de specialitate, toţi cei care au suferit ca urmare a deciziilor luate de autorităţi trebuie să ştie adevărul! Tot adevărul!
 
«Transparenţii» care au votat ieri – în mod ruşinos! - împotriva înfiinţării Comisiei de anchetă privind pandemia au datoria morală să ofere răspunsuri, iar vinovaţii trebuie să plătească!”, a scris Marcel Ciolacu. 

Mai mulţi parlamentari social-democraţi s-au strâns marţi în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Ludovic Orban cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum „Nu ascundeţi morţii”, „Vinovaţii să plătească”, „Spuneţi adevărul” şi au solicitat partidelor din coaliţia de guvernare să voteze pentru înfiinţarea comisiei de anchetă privind datele din perioada pandemiei.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că PSD are informaţii că PNL, USR PLUS şi UDMR vor să respingă în plenul reunit de marţi înfiinţarea acestei comisii de anchetă, ceea ce înseamnă că cei din coaliţie vor doar „ascunderea mizeria sub preş”.

Ulterior, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, cererea pentru înfiinţarea comisiei de anchetă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.