Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat cum a reuşit ca bugetar să adune un milion de lei în conturi bancare şi să cumpere două apartamente, arătând că a avut câte două locuri de muncă, a deţinut funcţii de conducere şi nu a avut pe nimeni în întreţinere. Ministrul susţine că nu este singurul bugetar aflat în situaţia de a aduna bani mulţi din munca în instituţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Să nu uitaţi că lucrez de 30 de ani în administraţie, sunt profesor universitar de 26 de ani şi sunt singur, nu am persoane în întreţinere, am ocupat funcţii de conducere de-a lungul carierei mele didactice şi profesionale. Deci nu sunt bani pe care i-am adunat peste noapte, sunt rezultatul muncii mele de peste 30 de ani. (...) Secretul este ca să lucrăm acolo unde avem competenţele necesare şi având mai tot timpul două locuri de muncă, până la urmă este un lucru care este pe deplin justificat”, a declarat Marcel Boloş pentru Antena 3.
Întrebat ce trebuie să facă o persoană care vrea să strângă un milion de lei, aşa cum a făcut el, ministrul a răspuns: „Să se pregătească din tinereţe pentru că, repet, nu sunt bani pe care i-am câştigat de pe un an pe altul, sunt bani care sunt rezultatul muncii mele şi am ocupat funcţii de conducere de la 28 de ani, deci sunt de peste 24 de ani în funcţii de conducere, deci am avut un nivel de venit corespunzător, plus că sunt profesor universitar”
El spune că nu este singurul bugetar aflat în această situaţie. 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere completate de ministrul Proiectelor Europene la 30 mai anul acesta, Boloş deţine două apartamente cumpărate în 2003 şi 2019, un teren extravilan peste un milion de lei în 16 conturi şi depozite bancare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.