Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunţă că alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%, iar primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alocaţiile de stat pentru copii cresc din ianuarie 2024 cu 13,8%. Primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs. „3,6 milioane de copii şi tineri care urmează cursuri liceale şi profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocaţiilor de stat. Plăţile se fac din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Potrivit ministrului, alocaţiile vor creşte după cum urmează: - de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale; - de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

”Conform execuţiei preliminare a bugetului, Ministerul Muncii a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii”, mai spune Bucura Oprescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.